Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed  | 


 

CD:27/08/2012

Jawatan Kosong Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)

  • State: Johor
  • Country: Malaysia
  • Listed: August 9, 2012 2:54 pm
  • Expires: This ad has expired

DescriptionSejarah Universiti Tun Hussein Onn Malaysia bermula pada 16 September 1993 dengan penubuhan Pusat Latihan Staf Politeknik (PLSP), yang bertujuan melahirkan dan melatih tenaga pengajar yang berpengetahuan dan berkemahiran dalam pelbagai bidang kejuruteraan untuk sistem politeknik di negara ini. Penubuhan ini mencatatkan satu lembaran baru dalam perkembangan pendidikan negara. Pusat ini dikendalikan oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia melalui memorandum persefahaman yang telah ditandatangani bersama pada 28 Jun 1993.
Lembaran baru perjalanan menuju puncak kegemilangan institusi ini diselak lagi apabila mesyuarat Kabinet yang telah diadakan pada 20 September 2006 telah meluluskan untuk menukar nama KUiTTHO yang akan dikenali sebagai Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM). 1 Februari 2007 merupakan satu tarikh keramat kepada semua warga universiti apabila Datuk Mustapa bin Mohamed, Menteri Pengajian Tinggi membuat pengumuman rasmi mengenai perkara tersebut. Majlis Perisytiharan Universiti Tun Hussein Onn (UTHM) telah berlangsung pada 2 Mac 2007 dan dirasmikan oleh YB Dato’ Seri Hishammuddin bin Tun Hussein Onn.

 

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) mempelawa Warganegara Malaysia yang mempunyai kelayakan dan komitmen yang tinggi dan bercita-cita untuk berkhidmat dalam sebuah Universiti yang sedang membangun dan menuju ke arah Universiti bertaraf dunia untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :-

1. EKSEKUTIF PEMBANGUNAN PERNIAGAAN
2. EKSEKUTIF PENYELIDIKAN
3. PEMBANTU EKSEKUTIF

MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN DAN BORANG PERMOHONAN

Tarikh Tutup Permohonan: 27 Ogos 2012

 Ad Reference ID: 7184ee0cf186c1d1

Subscribe Now!! FREE

Vacancies info direct to your MailBox :More Job Vacancies Info ..

Join Our Facebook!!

Stats